web analytics

Vuicon

OMGEVINGSVERGUNNING:
De omgevingsvergunning voor Vuicon (bouwen bedrijfspand en reclame), op kavel 1K-7 west, is verzonden op donderdag 19 maart 2020.

BEZWAARTERMIJN:
De 6 weken bezwaartermijn loopt derhalve tot 30 april 2020.
Uw (pro-forma) bezwaarschrift dient uiterlijk op 29 april 2020 door het College van B&W ontvangen te zijn. Dit kan per email.

PARKEERPROBLEMEN:
Het kavel werd tot aanvang van de werkzaamheden voor Vuicon gebruikt als ‘parkeerpocket’ vanwege de parkeerproblemen in de wijk. Op het kavel pasten eenvoudig circa 50 auto’s. Zelfs ten tijde van corona stonden hier op werkdagen gemiddeld 20 tot 25 auto’s geparkeerd.

De reguliere 50 auto’s (die niet van Vuicon waren) zullen een andere parkeerplaats moeten vinden. De gemeente heeft tijdelijk 36 extra parkeerplaatsen aangelegd naast Eastman (perceel 2K-1) nabij de entree van de wijk, dus minimaal 14 te weinig.

Het pand van Vuicon krijgt 20 parkeerplaatsen voor auto’s en minimaal 40 werkplekken. Ook hierdoor zal extra parkeerdruk ontstaan. Dat ook het nabijgelegen kavel voor Lomans extra parkeerdruk zal geven is inmiddels ook bekend (zie de bezwaarschriften onder dossier Lomans).

Opgeteld dus een extra tekort van 34 parkeerplaatsen exclusief Lomans en circa 70 parkeerplaatsen inclusief Lomans!

Het is dus zeer waarschijnlijk dat de wijk (minimaal de Desertosingel, 1e Terralaan, 2e Terralaan en de Solislaan (parkeer)hinder zullen gaan ondervinden zolang de gemeente geen structurele oplossing voor het parkeerprobleem van de wijk biedt. Let op: de 36 ‘extra’ parkeerplaatsen zijn tijdelijk!

Volgens wethouder Struijvenberg kan een oplossing voor het parkeerprobleem in de wijk Fascinatio nog maanden op zich laten wachten.

De locatie van Vuicon aan de Fascinatio Boulevard 790

EXTRA INFORMATIE OP WIJWILLENDIT:

Klik hier om naar de extra informatie over dit kavel te gaan op de site ‘wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel’ van de gemeente Capelle aan den IJssel.